Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Aegina

Αίγινα

Χωριά της Αίγινας
Αίγινα ( Χώρα )
Αγία Μαρίνα - Αίγινα
Βαγία - Αίγινα
Μαραθώνας - Αίγινα
Μεσαγρός - Αίγινα
Παλαιό Χώρα - Αίγινα
Πέρδικα - Αίγινα
Σουβάλα - Αίγινα
Αγκίστρι

Αίγινα - Διακοπές

Ξενοδοχεία - Διαμονή
Ταξιδεύοντας Προς Αίγινα
Ταξιδιωτικά Γραφεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Παραλίες - Αίγινα
Χάρτης - Αίγινα

Αίγινα Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Αίγινα

Αίγινα Υπηρεσίες

Καταστήματα - Αίγινα
Ακίνητα - Μεσιτικά - Αίγινα

Αίγινα Πληροφορίες

Ιστορία - Αίγινα
Αξιοθέατα - Μουσεία
Εκκλησίες - Μοναστήρια
Φωτογραφίες - Αίγινα
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΑξιοθέατα και Μουσεία - Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένα πανέμορφο νησί με γραφικά χωριά και ωραία αξιοθέατα. Ο ρόλος του νησιού ήταν σημαντικός τόσο στα αρχαία όσο και στα νεώτερα χρόνια στην Ιστορία της Ελλάδας. Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα πολλά αξιοθέατα της που αποτελούν σημείο αναφοράς στην ιστορία του νησιού μέσα στους αιώνες.

Μνημείο ιστορικής σημασίας που σηματοδότησε την ιστορία της Ελλάδας είναι το Κυβερνείο του Καποδίστρια, αφού η Αίγινα υπήρξε πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους πριν να μεταφερθεί στο Ναύπλιο. Το Κυβερνείο διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη 7.000 τόμων.

Το Εϋνάρδειο Ορφανοτροφείο που κτίστηκε από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και παλιότερα χρησιμοποιήθηκε ως στρατώνας και φυλακή. Η Μητρόπολη παλιός ναός της Θεοτόκου όπου ορκίστηκε η πρώτη Ελληνική Κυβέρνηση.

Δύο χιλιόμετρα έξω από την Αίγινα στην περιοχή Πλακάκια συναντάμε το σπίτι που φιλοξένησε το Νίκο Καζαντζάκη κατά τη δίχρονη διαμονή του στο νησί, ενώ έξω από την περιοχή του Φάρου θα δούμε τα σπίτια των σπουδαίων πολιτικών Χαρίλαου και Σπυρίδωνος Τρικούπη και των ηρώων της Επανάστασης του 1821 Κανάρη και Κουντουριώτη.

One very famous site that nearly all visitors to the island of Aegina will see is that of the Kolona - the soletery standing column, all that remains from the Doric Temple of Apollon, Κοντά στο λιμάνι υπάρχει η Κολώνα, μοναδικό κατάλοιπο από τον δωρικό ναό του Απόλλωνα ( 6ος αιώνας Π.Χ).

Για τους φυσιολάτρες οδοιπόρους και οικολόγους που θα ήθελαν να γνωρίσουν το άλλο πρόσωπο της Αίγινας υπάρχουν τα δάση, οι παραδοσιακοί ορεινοί οικισμοί, Παχειοράχη, Ανιτσαίο και η πανέμορφη περιοχή του Όρους με τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ελλάνιου Δία.

Με λεωφορείο από την πόλη μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ελλάνιου Δία στο ύψωμα κοντά στο χωριό Ανιτσαίο. Το Αρχαιολογικό μουσείο όπου φιλοξενούνται οι αρχαιολογικοί θησαυροί που βρέθηκαν στο νησί με ιδιαίτερη έμφαση στα Αιγινίτικα πιθάρια των μεσοελλαδικών χρόνων

Το μουσείο Καπράλου όπου στεγάζεται το εργαστήρι του σπουδαίου γλύπτη Χρήστου Καπράλου. Στις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου του γλύπτη.

Ο δωρικός ναός της Αφαίας Αθηνάς κτισμένος με ντόπιο ασβεστόλιθο διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση. Βρίσκεται μέσα σε πευκοδάσος πάνω σε ύψωμα που δεσπόζει στο τοπίο, 4 χμ. από την Αγία Μαρίνα, 6 χμ από τη Βαγία και 13 χμ από τη Σουβάλα.

Κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Ο ναός της Αφαίας, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Στην αρχαιότητα υπήρχε οπτική επαφή μεταξύ των ναών αυτών ώστε να προειδοποιούνται οι πληθυσμοί για φυσικές καταστροφές και εχθρικές επιδρομές.

Το σπίτι του Ροδάκη στον Μεσαγρό που διατηρείται σε καλή κατάσταση και είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της λαικής αρχιτεκτονικής του 1880.

Στην περιοχή του Κάβου στον Μεσαγρό βρέθηκε προιστορικός οικισμός ενώ στην κορυφή του λόφου σώζονται τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου.

Το κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων και πουλιών που βρίσκεται μετά το χωριό Παχιά Ράχη και πριν το χωριό Ανιτσαίο, το οποίο περιθάλπει άγρια ζώα και πουλιά όπου κατόπιν τα απελευθερώνει στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αξίζει να κάνετε την βόλτα με το αμαξάκι στην πόλη της Αίγινας κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.


Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands